Dagligmærker kommer alligevel

Da PostNord opgav selv at trykke frimærke og tegnede kontrakt med det trykkeri, som i øjeblikket står for deres produktion, blev det afskaffelsen af dagligmærkerne. De små mærker med Dr. Margrethe og bølgelinjemærkerne, som suppleringsværdier, forsvandt – og alligevel.

Til januar hæves portoen, og der vil sikkert være mange med 8 og 9 krs-mærker, som gerne vil have en supplering op til den nye takst på 10 kr. Og det kommer der. En nyfortolkning af 1-krones bølgelinjemærket. Så en af verdens længst kurserende serier fortsætter, om end med et noget andet udseende. Bølgerne – eller rettere bælterne, som de vist skal symbolisere, er genkendelige, ligesom hjerterne fra rigsvåbnet. Mærket er større end de små dagligmærker.

Tænk bare, at det skulle ske, at vi stadig kan konkurrere med det norske posthorn og Sudans kamel om rekorden for en kurserende serie?

Når man på PostNords hjemmeside kigger på programmet for 2019, så er det en tynd kop the. Kun en serie med Vikingeliv er så langt, at billeder af den kan offentliggøres. Det øvrige program er der end ikke skitser af. I gamle dage kunne man i oktober/november måned får hele programmet for det følgende år at se. Sic transit gloria mundi.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Forbrugerombudsmanden undersøger Lauritz.coms forsinkede betalinger.

Efter at ”Filatelisten” i går bragte et opslag på Facebook om kritikken af den manglende/udskudte …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED