Nyheder fra Grønland

Vi er vist nok mange, der har troet at internationale svarkuponer var noget fra fortiden, men undertegnede blev overrasket over at se, at de stadig findes – i hvert fald på Grønland. I september 2017 udgav Grønland deres seneste udgave af denne type kuponer, som man kan anvende til at sende til en, som man vil spare for returportoen. Vedkommende kan på posthuset få udleveret porto til returneringen ved at aflevere denne kupon. Grønlands svarkupon koster 25 kr. i indkøb, og når den indløses, kan man indløse for 17 kr. De 8 kroners difference må være ekspeditionsomkostninger – eller fortjeneste.


 


 

 

En anden nyhed er, at gældende fra 2018 udgiver Grønland ikke længere de gængse helark med 50 eller 100 mærker. Man udgiver nu kun ark med 10 mærker. De har stadig marginalnumre – både øvre og nedre, hvis der stadig er samlere til dem. Skulle man være helarksamler, må der ligge en stor besparelse i fremtiden.

Afstemningen om året frimærke er overstået i Grønland. Når man ser på produktionen i 2017, må man sige, at Grønland stadig holder en fin kvalitet mht. frimærker – også stålstukne mærker, som PostNord helt har opgivet.

Af Otto Kjærgaard

 

 

Om Erik Sørensen

Se også

Filatelistisk frokost

Frokost og snaps hører sammen – specielt kryddersnaps. Skal du lave en festlig frokost for …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED