Nyt samleområde

Indenrigs er frimærkerne forsvundet. De er nu omdøbt til portomærker. Det er nok, fordi der i momsloven står, at frimærker er undtaget fra moms. Nu er det kun til udlandet, vi sender frimærker – uden moms. Postvæsenet, som vi kender det, findes ikke mere, og det er der nok en del, der vil fortryde.
DAO har tilbudt brevservice nu. De har meddelt, at de vil opstille postkasse, men indtil nu, har jeg ikke set nogle, så mon de hænger nogle op alle de steder, hvor postvæsenet piller deres ned, for de har lovet/truet med at nedlægge op mod 1000 postkasser?
På illustrationen kan man se den nye DAO service, dels fra en privat forsendelse, dels en forsendelse fra et firma. Firmaet har tilsyneladende haft en aftale om masseforsendelser via PostNord, for der er brugt en fortrykt kuvert fra PostNord til PP forsendelse, men oven i PP-trykket er DAOs stempel, en QR kode til venstre og et meget langt tal, som jeg ikke kan tyde betydningen af.
Det private brev er med en håndskrevet app-kode, som man kender fra PostNord, dog noget kortere. Her er påtrykt noget, der liger et frankostempel med takker og DAO logo. Også denne er med en QR kode og et meget langt tal. Forskellen på de to kuverter er tallene helt til venstre. Mon 1/1 betyder hel porto (20 kr. hos DAO) og ½ halv porto for masseforsendelse?
Her er i sandhed et nyt, om end ikke særligt sexet samleområde, og hvis nogen kan forklare de mystiske tal vil jeg være meget taknemmelig. QR koderne har jeg heller ikke kunnet få til at fungere på en mobiltelefon, så her er heller ikke oplysninger at hente. Findes der en ekspert på dette område? Ak ja, hvor er frimærkerne blevet af?
af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED