Den, der ager med stude…..

Helt tilbage fra 1700-tallet har det franske postvæsen haft den service, der hedder poste restante. Dvs. at hvis man er bortrejst i længere tid, kan få sin post dirigeret til et postkontor i nærheden af, hvor man er, og så møde op, identificere sig og få udleveret sin post. En nyttig ting for handelsrejsende og forsendelser til folk, man ved, hvor er, men ikke lige kender den nøjagtige adresse.
Det viste kort er sendt til Mayotte, en lille ø, et fransk oversøisk departement mellem Afrika og Madagaskar. Willy sendte et kort poste restante til Mayotte til en bekendt. Som det ses, er det afsendt 31. oktober 2020. Normalt ville en sådan forsendelse de fleste steder ligge til afhentning i højst 14 dage. Tidligere havde man mulighed for at lade det ligge 2 eller 3 måneder. Efter henliggelsestiden, skal sådanne forsendelser returneres til afsenderen, hvis de er uafhentede.
Som man kan se, har kortet ligger på byen Combanis postkontor. Hvis man lyser gennem den påsatte label, kan man se, at de har god tid eller er ret glemsomme i Combani, for først den 10. maj 2022 synes de henligggelsesfristen er overskredet og sender det retur efter påsætning af label om, at det ikke er afhentet. Godt 18 måneder er en rum tid. Modtageren har skrevet øverst på kortet, at det er modtaget 11. juli 2022, altså ca. to måneder efter afsendelsen – men der er også langt til Mayotte.
Som det gamle mundheld siger: Den, der ager med stude, kommer også frem.
Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED