Belgiske Børn

Dette kort købte jeg på auktion hos Fyns Frimærkehandel. Det er meget sjældent, jeg får noget, der passer ind i min samling med Grindsted og Grindsteds underlagt postkontorer. Skulle nogen ligge inde med ældre materiale, kender jeg en, der kan gøres ret glad med dette materiale.

I 1918 var Ansager netop underlagt Grindsted i en kort periode, så dette kort ville passe fint ind i samlingen. At det også er sendt til en anden af Grindsteds underlagte postekspeditioner, Hejnsvig, gør det ikke dårligere.

Da jeg skulle montere kortet, syntes jeg også lige, jeg skulle skrive noget om tillægsmærket – Belgiske Børn. Jeg har aldrig set det tidligere og kender derfor heller ikke noget til, hvem der ophavsmanden til dette mærke. En søgning på nettet gjorde mig ikke klogere ud over oplysningen, at man støttede Belgiske Børn i Frankrig under 1. Verdenskrig.

Derfor er mit spørgsmål: Er der noget der kender til dette mærke? Hvem har udgivet det og hvorfor? Hvorfor skulle vi støtte belgiske børn i Frankrig? Hvorfor ikke i Belgien?

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED