Sømanden er død

Lørdag d. 30. marts – for kun 14 dage siden – deltog Jørgen Brandt i palmaresen ved DJURS 2019. Humøret var højt, og han glædede sig over de 70 points, som han havde fået for sit eksponat. ”Det er meget fint, for dommerne skal jo vænne sig til at kigge på mit eksponat”, sagde han med det glimt i øjet, som var så karakteristisk for ham.

En utrolig viden er gået tabt med Jørgens bortgang. Hvem mindes ikke de mange eksponater, som han opbyggede, for derefter at sælge dem for at begynde på noget nyt. Og han var fremragende til at gå og finde finurlige ting. Hans næse for et godt fund var utrolig. Hans store viden delte han gavmildt ud af i foredrag, eller når man spurgte ham, ja han skrev den endda ned i artikler og bogen ’De andre stempler’.

Altid kunne man være sikker på en kvik bemærkning fra ham, og han var aldrig bange for fremsætte sarkastiske bemærkninger til foredragsholdere – især på højskolen, når han kedede sig over et foredrag over noget, som ikke lige havde hans interesse. Hvis det var en svensk foredragsholder, kunne vi være sikker på, at så kom Jørgen ikke. ”Jeg har aldrig kunne fordrage de svenskere”, som han sagde med henvisning til sit samarbejde med dem i sin tid som styrmand, hvor han kom kloden rundt på alle syv have.

Jørgen havde oplevet meget, og man kunne altid få en munter historie fra ham. De sidste år var han syg flere gange, og et par gange havde vi afskrevet ham, men sej som han var, vital og med et ukueligt livsmod, klarede han sig igennem sygdomme, som vi andre nok havde givet op for, men kemoen mod kræften var åbenbart for meget, selv for en sej sømand.

Vi er mange, der vil savne Jørgen utroligt meget – hans viden og hans festlige væremåde og ikke mindst hans frække bemærkninger, når han kom gående med Thomas – som var navnet på hans stok – og 75 år er ikke meget for en posthistoriker og filatelist. En god ven er gået bort.

Æret været Jørgens minde.

Otto Kjærgaard

Familien har oplyst at bisættelsen finder sted fra Sall kirke fredag den 26. april kl. 11:00

Om Erik Sørensen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED