Danika              

Der findes en del samlere, som samler Danmark på en speciel måde, nemlig Danmark vist på en eller anden måde på udenlandske frimærker og/eller forsendelser. De skal nu til lommerne og købe en ny engelsk serie.

Det er Royal Mail som 20. februar udgav en hel serie om vikingerne i England – og prisen er £12,90. Anledningen er ikke, at englænderne nu synes om europæere og kan se deres tilhørsforhold til Europa og gerne vil med i EU igen, men åbningen af Jorvik Viking Centre i York, som i flere år har været et område med store vikingeudgravninger, da der har været en hel vikingeby ved Jorik.

Naturligvis kom ikke alle vikinger fra Danmark, men der er tale om en stor del. Desuden kan man tydeligt på et par af mærkerne se et kort med ordet DANISH (Northumbria). Alle de viste arkæologiske fund, der er vist på mærkerne, stammer fra Museet i Jorik, som absolut er et besøg værd, hvis man blot interesserer sig en smule for vore forfædre. Så det må være gefundenes fressen for Danica samlere.
Med denne fejring på disse mærker af vore forfædre kan vi med samme begrundelse, som Rusland bruger over for Ukraine, straks udruste vores hær, angribe England og på stå, at vi skal befri vores gamle land for fascistiske elementer – eller måske er vi for sent på den, eller måske har vi ingen hær.
Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED