Tysk kort fra Sønder Omme

Fra en bekendt modtog jeg det viste postkort. Som det også fremgår af kortets tekst på bagsiden forstiller det haven bag Sønder Omme Kro, ligesom der også er skrevet Sønder Omme Kro 05. august 2023.

”Frimærket” har intet landenavn. Der står MYPOSTCARD EXPRESS. Ved siden af står Brief Kilotarif. Ein service der Deutschen Post. Allemagne Port Payé. Ved side af er der et mærke, der viser, at det er A-post. Ordet kilotarif indikerer, at det er en masseforsendelse, hvor porto afregnes efter vægt ikke pr. stk. På trods af det var kortet hurtigt fremme, tre dage efter afsendelsen.

Hvorledes kan man sende tyske kort ekspederet af det tyske postvæsen fra Sønder Omme? Her blev jeg belært af afsenderen efter hjemkomsten, at jeg IT-mæssigt var helt bagud. For neden under adressen står der MyPostcard, No.1 postcard APP. Selvfølgelig er det en APP, man downloader på sin telefon. Man tager et billede og skriver hilsenen ligeledes på APP-siden, hvorefter man kan sende kortet. Det tyske postvæsen ejer APPen og tager $2,99 fra det kreditkort, der er tilknyttet APPen, og så er både kort og porto – også international porto – betalt.

Det betyder, at man kan sende sine feriekort, hvor som helst fra i hele verden uden at skulle ulejlige sig med at købe frimærker, men er det ikke lidt kedeligt uden landets frimærker? I det mindste er det godt, at der bliver sendt noget gennem postvæsenet, så længe vi har det ……. Og det er altid rart at få en feriehilsen, uanset hvordan den er sendt.

Af Otto Kjærgaard

-199D -19T -8M -43S

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED