Sverige – Sverige

Postnord er delvist svensk ejet, men i Sverige har de tilsyneladende ikke ambitioner om at privatisere brevudbringningen, som politikerne har i Danmark. Det hindrer dog ikke folk og firmaer i at bruge samme trick, som mange hidtil har gjort i Danmark, nemlig at opkøbe postfrimærker til en brøkdel af pålydende værdi for derefter at bruge dem til frankering.

Især mange frimærkehandlere og auktionshuse har benyttet sig af det for at nedbringe omkostningerne ved forsendelser. Det er også meget godt, hvis det ikke lige var, fordi man førhen udstedte frimærker med et lille pålydende. Så skal der mange mærker til, når man fx vil sende en rekommanderet forsendelse. I Sverige kan man stadig bruge frimærker til at frankere rekommanderede forsendelser – ulig Danmark.

Det er gået helt amok på den viste forsendelse, og det er lige før køberen fra dette auktionshus har fået en hel nyere svensk frimærkesamling med i købet. Både for og bagside er taget i anvendelse for at frankere. I Danmark har man endda måttet sætte den gule QR kode oven på frimærkerne.

Mon den stakkels postfunktionær har gidet eftertælle, om portoen var korrekt eller bare har afstemplet og smidt brevet over i bunken med rekommanderede forsendelser til Danmark?

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED