Mindeord over to af Danmarks stort filatelister

Jørgen Jørgensen er død

Igennem mange år ydede Jørgen Jørgensen en formidabel indsats som bestyrelsesmedlem i forbundet og ikke mindst som international dommer.

For den filatelistiske indsat modtog han i 2020 Danmark-Medaillen.

I den tid jeg sad som forbindelsesled mellem dommerkollegiet og DFF’s bestyrelse var Jørgen formand for kollegiet og styrede tingene strengt eller smidigt alt efter forholdene. En god formand.

Mest imponeret er jeg over hans indsats som præsident for FEPA. Selv om ”et par store kanoner var på nakken af ham” hele tiden, fik han gennemført forandringer i organisationen og dens virkefelt. Erfaringsudveksling (mellem lande) af positive tiltag var kodeordet.

Da han udstillede et af sine formidable breve på udstillingen i Monaco, havde jeg bud med, idet jeg gerne vil have udstillingens bog om Ferrari. Jeg vidste ikke, hvordan og hvornår jeg kunne komme til København og hente den, men en dag blev bogen afleveret personlig af Jørgen ved min bopæl.

Jørgen var en meget behagelig person at samtale med, men tag ikke fejl, han kunne være meget skrap, hvis situationen krævede det. Tingene skulle gå til på rette vis.   

Ære være hans minde.

Toke Nørby – en mindestund

En stor dansk filatelist er død. Toke Nørby har gennem livet markeret sig både nationalt og internationalt som en vidende og dygtig filatelist. Det er sket gennem hans virke som forbundets forretningsfører, redaktør af DFT og som international dommer.

For den filatelistiske indsat modtog han i 2013 Danmark-Medaillen.

Der findes mange artikler, små hæfter og bøger fra Tokes hånd, ligesom han opbyggede en personlig hjemmeside, der var en sand guldgrube for filatelister.

I hans hjem kunne man ved selvsyn konstatere, at det ikke bare var filateli, han gik op i. Arbejdsværelset blev domineret at et par kolossale skibsskruer.

Jeg arbejdede sammen med Toke i udvalget for den blå bog, hvor han var den, der tog kontakt til ældre filatelister. Jeg elsker historien om, hvordan vi fik oplysninger om Kranhold i USA. Toke havde en gammel amerikansk telefonbog, hvor han fandt en Kranhold og ringede vedkommende op. Efter en kort samtale fik han kontakt til familien og skaffede de manglende oplysninger.

Toke havde indimellem skarpe meninger om ting og kunne blive uvenner med en og anden. Jeg har aldrig haft det problem, for vi bragte altid vores uenigheder til ende gennem sjov og udglatning.

I de senere år kom han på banen med to bøger. Den gule om 30 øres provisorier, som blev en stor succes, samt den røde om den danske postetat om ansatte i postvæsenet. Den sidste er et imponerende opslagsværk skabt via en stor arbejdsindsats.

Toke Nørby er død. Ære være hans minde.

af Søren Chr. Jensen

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED