På udstilling i beskyttelsesdragt?

Normalt regnes filateli og frimærkesamleri for en yderst fredelig hobby og i hvert fald ikke en hobby, hvor man kommer til skade som ved sportsudøvelse. Det skulle da lige være dem, der går for meget op i vandmærker og indsnuser for meget benzin i deres jagt på vandmærker og derfor får en hjerneskade. Der er også dem, der mener, det ikke kan måles, da man må have en hjerneskade, hvis man samler på frimærker. Lad det ligge.

Beskyttelsesdragten kommer ind i billedet ved en episode på den store verdensudstilling i Essen i foråret. Som ved andre sådanne udstillinger, havde man også et raritetskabinet, med særligt kostbare og sjældne objekter. Den viste kuvert var en af dem.

Som det ses, er den fra Japan, og faktisk er den det eneste kendte brev, der overlevede atombomben over Hiroshima 5. august 1945. 200.000 mennesker døde og byen blev lagt øde. Brevet blev fundet under ruinerne af en bank nær byens jernbanestation. Som det ses er brevet i fin stand. Ikke den sædvanlige nussede forfatning, som crash post samlere ynder. Mine sproglige evner rækker ikke til at tyde adressaten.

Hvor kommer så beskyttelsesdragten ind i billedet? Brevet er stadigt radioaktivt og derfor anbragt i en blykasse og med et blypanserglas foran. Det kan derfor endnu ikke vises på en udstilling under normale vilkår, da det sædvanlige plexiglas, man bruger på udstillinger, ikke kan holde strålingen tilbage. Brevet er til salg. Prisen er 50 millioner dollars, hvis man skulle have lidt penge til overs sidst på måneden. Hvem havde regnet med, at det skulle være farligt at vove sig ind på en frimærkeudstilling?

Af Otto Kjærgaard

-265D -16T -38M 00S

Om Erik Sørensen

Se også

Filatelistisk frokost

Frokost og snaps hører sammen – specielt kryddersnaps. Skal du lave en festlig frokost for …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED