Utroligt hammerslag – eller …?

Auktionssiden Delcampe udsender somme tider et nyhedsbrev. Hver måned har de en oversigt over nogle af deres bedste hammerslag. Et af dem faldt mig i øjnene, nemlig et frimærke fra Wallis og Futuna.

Jeg må indrømme, at mine geografiske kundskaber ikke slog til, da jeg aldrig menes at have hørt om Wallis og Futuna, og derfor måtte ty til Google og Wikipedia for at fylde hullet ud i min uvidenhed. Her skrives: Wallis og Futuna (fransk Collectivité des Îles Wallis-et-Futuna) er Frankrig oversøisk territorium (fr. collectivité d’outre-mer eller COM) i det sydlige Stillehav mellem Fiji og Samoa. Territoriet består af de tre tropiske vulkanøer Wallis (Uvea), Futuna og Alofi. Så blev det placeret.

World Stamp History Atlas (en glimrende bog) kunne oplyse om det postale. Post gik via en forbindelse fra Vanuatu (Ny Hebriderne) fra 1935 og før da kun ved tilfældige skibslejligheder. En tid brugte man overstemplede mærker fra Ny Kaledonien, men i juli 1962 egne mærker. Jeg har aldrig bemærket mærker derfra, før det viste mærke dukkede op på Delcampes side.

Der må være mindst to, der samler dette område – måske franskmænd, da det er et gammelt fransk territorium – og som kom op at slås om et af de viste mærker. Hammerslaget faldt først ved €825 (6150 DKR) for mærket uden værdiangivelse. Tænk at nogen vil betale så mange penge for at få et defekt mærke! Eller er variantsamlere bare helt vilde i varmen? I hvert fald lidt forunderligt, at en variant kan opnå en sådan pris fra et område, som der vel ikke er mange samlere af. Måske tager jeg fejl.

Af Otto Kjærgaard

-197D -17T -47M -13S

Hovedsponsorer for “Den muntre”

Porto sponsor

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED