Ingen portostigning i år

Alting stiger, dyrtiden er over os og lægger større og større beslag på vore surt opsparede skillinger. For en gang skyld gælder det ikke Postnord. Som man kan se ved deres udgivelser 2. januar, så er taksterne de samme, som de har været i 2022.

Man må igen rose Postnord for deres udgivelse af miniark. For det første er miniarket med arkitektur et ualmindeligt smukt miniark, for det andet indeholder det fire 12 kroners mærker, så man kan bruge enkeltmærkerne til almindelige 1. vægtklasses breve. En sympatisk ide, da man således ikke behøver at købe en stribe af de øvrige nye mærker.

I de øvrige udgivelser 2. januar er der gået rent Me-Too i Postnord. En serie på fem mærker om håndarbejde. Nok laver mænd også noget med nål og tråd, men her lefler man vist mest for kvinderne, ligesom man gør i den tredje serie, hvor man opfordres til at tage cyklerne frem. Her er det hovedsageligt kvinder og piger, der cykler, kun en enkelt mand og to drenge. Eller måske er Postnord netop underlagt diskrimineringen – kvinder cykler, fordi mændene beslaglægger BMWen. På mærket med en mand, cykles der på en tandem og gæt, hvem der styrer? Det er måske meget godt efter alle de år med mænd og mandeportrætter på frimærker. Kan nogen overhovedet huske er frimærker med et kvindeportræt?

Arkitekturmærkerne fortjener at blive flittigt brugt. De er flotte repræsentanter for Danmark og dansk arkitektur. Håndabejdsmærkerne er med udlandstakst, så måske skulle man have byttet værdierne om, så vi kunne have sendt flot arkitektur som reklame for Danmark til udlandet, hvis der ellers er nogen, der gider sende breve.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED