Verden vil bedrages

I 1869 udgave Nicaragua det viste 2c blå frimærke. Det er faktisk ikke er ret dyrt mærke, og der skulle være nok til alle. Alligevel er det besynderligt, at dette mærke er kraftigt forfalsket. Samme motiv pryder Nicaraguas første mærke, men det kan nemt kendes på, at det er trykt på gulligt papir.

På billedet ses 4 forskellige mærker af denne udgave. Kun et af dem er ægte, de tre er forfalskede. Hvilket et – det røbes senere.

På nettet er der en del af disse mærker til salg, og det ”morsomme” er, at mange af dem er de forfalskede, og flere af dem er endda dyrere end den ægte vare, enkelte dobbelt så dyre som de ægte. Hvis man vil forsøge sig som ekspert ud i at kende forskel på ægte og forfalskede mærker, kan man besøge det amerikanske forbunds hjemmeside på https://stamps.org/learn/forged-or-genuine#10892 og her øve sig på en række mærker. Det er en god øvelse i at opdage forfalskninger, som vi gudskelov ikke har så mange af i dansk filateli – bortset fra overtryk, men som hos nogle lande næsten er mere reglen end undtagelsen.

For at øge til festen har Fournier – en dygtig forfalsker – også lavet et falskt Nicaragua stempel. 

Det er mærket øverst til venstre, der er det ægte, så samlere af området skal tage sig i agt inden de laver den store investering.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED