Frimærkeskole vinder unik hæder

Djurslands Filatelistiske Højskole med base i Mørke Skole har fået fornem international hæder.

De europæiske forbund for frimærkesamlere er forenet i den europæisk interesseorganisation Federation of European Philatelic Associations, som står bag uddelingen af æresbevisningen.

Den gives til frimærkesamlere, som gør en ekstraordinær indsats for at promovere filatili.

»Det er virkelig stort for os, og vi kan slet ikke få armene ned. Sådan en pris skaber traditionelt international interesse for modtageren, og vi er sikre på, at den kan give aktivteterne i vores højskole et stort løft,« siger Hans Urbak, en af initiativtagerne til Djurslands Filatelistiske Højskole og med bopæl i Hornslet.

Djurslands Filatelistiske Højskole kom til verden i 1987. Idéen spirede, da Hans Urbak sammen med en gruppe frimærkesamlere var på vej hjem fra et arrangement. I bilen var stifterne Aksel Martinussen, Grenaa, Ivar Hørdum, Ebeltoft, Kaj Jensen, Rougsø, Bent Nielsen og Hans Urbak, Hornslet.

Højskolen står hvert år bag foredrag af international klasse på Mørke Skole, ligesom skolen er arrangør af forskellige udstillinger og aktiviteter.

Højskolen er unik i Danmark og resten af Norden. Den har 35 faste gæster, og de kommer fra hele Jylland. For Hans Urbak og de øvrige drivkræfter er hæderen fra Federation of European Philatelic Associations enorm en fjer i hatten. De lokale ildsjæle fik besked om prisen via det danske forbund for frimærkesamlere, og den skal overrækkes ved en landsdækkende udstilling i Kjelleup. Den finder sted i september.

»Det er helt unikt. I begyndelsen tog vi et år ad gangen. Siden er højskolen blevet en fast institution, som vi nu kan udvikle yderligere ved hjælp af prisen. Det er håbet, at vi i endnu højere grad kan tiltrække eksperter fra lande som England, Norge og Belgien. Desuden satser vi på flere gæster – gerne en halv gang flere,« fortæller Hans Urbak. Federation of European Philatelic Associations har også belønnet to andre intiativer for at skabe opmærksomhed om frimærker. Det drejer sig om klubber i Polen og Tjekkiet.

Om Redaktionen

Se også

LIVE: Juryens beretning og resultater for de udstillede samlinger

’Hornslet 20-18’ bliver sendt direkte/live på facebook og WebTv. Nu kan alle se med når …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED