Verdensrekord i frimærker

I Danmark har vi Margrethe mærkerne som vores dagligmærker. De første med dronningeportrættet kom i 1974, men det er for intet at regne i forhold til England. Den engelske serie med dronningeportrættet hedder Machin udgaven, opkaldt efter designeren Arnold Machin.

2017 var 50 året for denne serie, så den har eksisteret 7 længere end Margrethe. I anledning af 50 året har man i Farnborough, Hamshire i marts 2017 sat en verdensrekord: Den største frimærkemosaik nogen sinde. Mosaikken består udelukkende af Machin frimærker.

Mosaikken måler utrolige 27 m og er 9 meter bred og er lavet af Peter Boyd. Han har arbejdet på den i 10 år, og 9. marts kunne man afsløre resultatet. Den tidligere spanske rekord blev slået med flere længder.  528.220 frimærker er blevet brugt til det kolossale arbejde. Det ville være ærgerligt at finde en sjælden variant, som også findes i disse mærker, sådan lige på dronningens næsetip efter den var fastgjort med lim. (ok)

af/Otto Kjærgaard

  Gad vide, om der er andre, der vil give sig i kast med at slå denne rekord i frimærkemosaikker og vil bruge mere end 10 år af sit liv på at slå denne rekord.

 

Om Erik Sørensen

Se også

Den, der ager med stude…..

Helt tilbage fra 1700-tallet har det franske postvæsen haft den service, der hedder poste restante. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED