Færøernes program for 2018

Posta Færøerne har offentliggjort deres årsprogram samtidig med, at de udgav deres årsmappe og julemærke. 3 gange kommer der nyt næste år, så det må kaldes en moderat udgivelsespolitik.

Den 26. februar kommer et miniatureark med fire forskellige fluer fra Færøerne, et mærke i anledning af 200 års fødselsdagen for Færøernes første postmester, H.C. Müller, to mærker med søer og endelig to mærker med forskellige måder at fange fugle på.

Næste udgivelse bliver 23. april med et miniark med to mærker til fejring af 100 året for Thorshavns Skuespillerforening, et SEPAC mærke med titlen: Spectacular Views, et Norden mærke med fisk – denne gang en makrel, to Europamærker, som i 2018 har temaet broer, og endelig to mærker med gamle vindmøller.

Så må man vente til 24 september, hvor Freden i 1918 fejres med et miniark med 4 mærker, Regin Dal, 100 år med et mærker og som rosinen i pølseenden to mærker i serien med nationaldragter. I alt 24 mærker, hvis man ser bort fra frankeringmærkerne, der udkommer 1. oktober.

Samlere af Danmark, der beklager, at man har opgivet at lave stålstikmærker, kan begynde at samle Færøerne. Flere af deres mærker har stadig den gamle kvalitet, som kun stålstik giver, og man må sige, at Færøerne ikke forfalder til at udgiver sællerter som popidoler, Harry Potter og andet populært, men holder sig til motiver, der er gode ambassadører for Færøerne.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED