Verdensdag for de syge

Det er sikkert gået hen over hovedet på mange, at den 11. februar var verdensdagen for de syge. Den fejres mest i de katolske lande, da den blev indstiftet i 1992 af Pave Johannes Paul. Pave Paul havde selv fået diagnosticeret Parkinsons syge i 1991, og indstiftede den derefter på dagen, hvor man fejrer Madonnaen i Lourdes, som efter sigende også skulle kunne helbrede syge. Dagen har nu været fejret lige siden.

 Bosnien udgav netop 11. februar, på selve dagen, et frimærke til at fejre det. Personligt synes jeg, at motivet mere ligner en, der trækkes væk i døden af et par store hænder, end en, der bliver helbredt, men de mener det sikker godt.

Der findes faktisk en forfærdelige masse af disse mærkedage. Vi har her på siden tidligere vist den Internationale Toiletdag i november, men der mange flere, faktisk næsten en til hver eneste dag i året. 8. marts med kvindernes dag er velkendt, ligesom Valentines dag og Arbejdernes Kampdag 1. maj for blot at nævne nogle berømte.

Af de mere ukendte er 31. januar, som er Store Lusedag, måske glemte vi, at 21. januar var International Krammedag, Musikkens Dag og Diabetesdag i april og november, Pandekagens Dag i maj, for ikke at glemme Fars Dag i juni.

Kunne der ikke laves en interessant samling ud af frimærker, billeder og andet materiale, der viser disse dage. Er der ikke en, der laver den samling, som vi andre vil kigge på med interesse? Den kunne blive sjov, for der er udgivet frimærker til de fleste af de internationale mærkedage, og med lidt fantasi kan man nok finde noget, der kan illustrere de manglende. Ideen er hermed givet videre.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED