Velkommen til en spændende lørdag

Så er det igen ved at være til en hyggelig lørdag på Djurslands Filatelistiske Højskole. På lørdag den 15. oktober får Højskolen besøg af Martin Pingel fra PostNord og Søren Nordklint.

Martin vil lørdag formiddag fortælle om ”De danske frimærker”:
Udgivelsespolitik, teknik og motiver, samt de aktuelle kommende udgivelser. Desuden fortælles om fremtiden for udgivelse af frimærker fra PostNord.

Efter frokost er det Søren Nordklint der med udgang i sit eksponat ” Koncentrationslejr post ” vil fortælle om:
Det præcise antal fanger, der har lagt deres vej gennem de tyske koncentrationslejre, er ukendt. Vi ved dog, at det drejer sig om flere millioner mennesker. Man ville have en mistanke om, at med dette store antal fanger ville koncentrationslejr post være mere almindeligt, end det er.
Det har vist sig, at mange aldrig fanger, fik lov til at sende nogen form for meddelelser ud af lejrene, selvom lejrenes regler fortæller om ret til at skrive breve hver fjortende dag.
Brevpapir med tegning blev sendt fra koncentrationslejr Dachau, som var den eneste af de tidlige koncentrationslejre, der eksisterede lige indtil krigens slutning. Fangerne blev ofte frataget deres ret til at sende og modtage breve som disciplinærstraf.

Selv om et af hovedformålet med Djurslands Filatelistiske Højskolen er at udbrede  viden om havde der røre sig indenfor den filatelistiske verden, bliver der også rig lejlighed til masser af socialt samvær.

Du kan læse meget mere om Djurslands Filatelistiske Højskole her

af Erik Sørensen

Om Erik Sørensen

Se også

Hvordan kunne de vide det?

Det viste brev fra Odense kan få en til at spekulere på, hvor meget postvæsenet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED