Ungdomsklubben for voksne mænd

Her i Grenaa blev der i 2022 stifter en forening under navnet ”Ungdomsklubben for voksne mænd”, hvilket er en forening for mænd der alle er ude over den erhvervsaktive alder.
Foreningen holder formiddagsmøder en gang om ugen, hvor medlemmerne samles for at høre foredrag eller for at tager ud på virksomhedsbesøg,
I går torsdag var jeg inviteret til at holde et foredrag om ”Grenaa gamle Stad”, der er et foredrag bygget op som en byvandring i gennem det gamle Grenaa i tiden 1895 – 1930 set igennem postkort, som jo netop havde sin guldalder i denne periode, og hvor jeg fortæller lidt om, hvordan det gamle Grenaa så ud for ca. 100 år siden og lidt om forretningslivet m.m.

I den forbindelse lavede Poul Bengtsen, der styrer foreningens Facebook side følgende opslag om dagens møde:

Første møde i Ungdomsklubben, efter påske blev en forrygende oplevelse.
19 mændmødte op til en formiddag med Erik Sørensen, som fortalte om sin passion med at samle på postkort.

Han fortalte, at han har 1400 postkort fra Grenaa og vi blev truet med, at Erik ville vise os samtlige postkort med en kommentar til hver enkelt.
Det blev ved truslen, men kunne ellers have været uhyre interessant, da Erik havde en kolossal egnshistorisk viden, som han rundhåndet delte med os andre.
Der blev især berettet om den mangfoldighed af forretninger, der har været i Grenaa. Det var både små og store butikker, hvor flere også solgte postkort (dengang var der tre udbringninger om dagen – hva`så Post Nord kan I lære noget her?? )
Anderledes forretninger end dem vi kender i dag. Der var f.eks. Sæbelageret, Mønsterbageriet og adskillige kollektører, som solgte klasse – og varelotteri )
Selvom vi godt ved, at der er noget som hedder udvikling, sidder man alligevel tilbage med en undren over, hvor alle de butikker dog blev af ..
Jernbanen mellem Grenaa og Gjerrild, Landmandsbanken, som i dag hedder Djurslands Bank, fik vi også beretninger om og meget mere.
Som sagt en fabelagtig formiddag, så tak til Poul Kjær som arrangør og ikke mindst til Erik Sørensen for en god oplevelse.

Af Poul Bengtsen

Jeg takker mange gange for invitationen, og for en hyggelig formiddag sammen med alle de andre gamle ”Grenaa drenge”, og ønsker hermed foreningen tillykke med den succesrige opstart samt alt godt fremover. Ligesom jeg også håber, at der vil være flere andre byer, hvor der må blive taget initiativ til at stifte lignende foreninger, og som noget forholdsvis nyt er der også her i Grenaa starter en tilsvarende forening for damer.


 af Erik Sørensen

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED