Asiens dyreste frimærke?

De fleste samlere kender de ikoniske mærker Britisk Guyana 1 cent magenta, det gule svenske treskillingsmærke og Post Office mærkerne fra Mauritius, hvoriblandt Guyanamærket har rekorden mht. pris, nemlig $8 millioner. Auktionsfirmaet David Feldman regner med, at den rekord måske bliver slået, når de i juni måned afholder en auktion med asiatisk materiale, og specielt et mærke regner de med kan gøre Guyana mærket rangen stridig mht. pris.

I Asien er frimærker og filateli en meget større business og har meget større interesse med millioner af samlere, som bl.a. kan ses, når der afholdes udstillinger derude. Så må man beundre disse udstillingers besøgstal, som ofte er femcifrede. Desuden er der en del, der har mange penge, som sidder ret løst, når der skal købes frimærker; se bare de seneste års priser på især kinesisk materiale, der sælges til utrolige priser.

Denne gang drejer det sig om et japansk mærke fra den første serie Japan udgav i 1871. Det ser ikke ud af meget som vist – det grønne mærke. Ved siden af er anbragt et andet rødt mærke fra samme serie, og hvis man sammenligner de to, kan man vist uden at være ekspert i japanske skrifttegn se, at på den grønne vender midterteksten på hovedet.

Denne sjældenhed blev opdaget i 1953 og i 1973 solgt for $75.000. Siden da skulle det være solgt privat en tre gange, men nu regner David Feldman med, at det vil slå prisen på Guyanamærket, som i øvrigt er en værre las, når man ser den i virkeligheden. Der er kun fundet et stk. af det japanske mærke med omvendt skrift i midten, men man må formode, at det er et helt ark, der er blevet overtrykt omvendt, så da Guyana er et unikum, da der aldrig er fundet en lignende, og den er så berømt, vil jeg godt vædde et par flasker øl på, at den ikke slår rekorden, men man kan aldrig vide med de pengestærke asiater.

af Otto Kjærgaard

Hovedsponsorer for “Den muntre”

 

Om Erik Sørensen

Se også

Hvordan kunne de vide det?

Det viste brev fra Odense kan få en til at spekulere på, hvor meget postvæsenet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED