Er det snart slut med frimærkerne?

I PostNords sidste nyhedsbrev er der et par artige overraskelser, som viser noget om de indskrænkninger, der foretages. Den første nyhed gælder førstedagskuverterne.

PostNord laver ikke længere FDCer. Det har de overladt til Nordfrim i Otterup, hvor der kan tegnes abonnement. For det andet siger man også farvel til souvenirmapperne og udstillingsmærkerne. Antallet af abonnenter er faldet så kraftigt, at det ikke mere er rentabelt at lave disse produkter.

At souvenirmapperne bortfalder kunne man næsten forudsige, da man begyndte at tage penge for den mappe, de blev solgt i. 10-12 kr. for en plastmappe var tilsyneladende for meget for mange og måske et underligt sted at opkræve penge, når man betænker, hvor mange ubrugte souvenirmapper, der lægges til side. PostNord vil aldrig komme til at yde service for den værdi frimærkerne udgjorde, og da det næppe er plastmappen, der betinger den opkrævede pris, må udgiften have ligget i monteringen af mapperne.

Dr. Margrethe mærkerne 9 kr. og 18. kr. er allerede kommet til salg, så der skal åbenbart stadig udgives dagligmærker. 9 kr. kommer i ruller med 100 og 18 kr. i 10 striber. Man meddeler, at der er tale om tidligere udgivelser, så nu bliver det spændende, om de kan adskilles fra de tidligere udgivelser, som fx 8 kr. mærket gjorde, da det blev genudgivet.

Det ser ud til, at det ikke just er frimærkeafdelingen, der satses på længere, så samlerne må være blevet så få, at de ikke er værd at satse på længere. Er det et forvarsel om, at man helt opgiver udgivelsen af frimærker? Mange samlere har det sikkert, som det nye miniark, der udkommer i januar, når de tænker på frimærkeudgivelser i de gode gamle dage: Dream and smile – eller er vi bare blevet nostalgiske?

af/Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvordan kunne de vide det?

Det viste brev fra Odense kan få en til at spekulere på, hvor meget postvæsenet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED