Posten i Horsens

Finn Skriver Laursen var tidligere ansat ved det nu nedlagte Horsens Statsfængsel. Herfra har han kunnet skue ud over og få et overblik over sin hjemby Horsens. Det er det, han forsøger også at få med sin nye bog: Posten i Horsens 1624 til i dag.

Bogen giver et overblik over postmestrene gennemtiderne, posthusene og deres beliggenhed, som man ville forvente. Finn Skriver er mest på hjemmebane, når han skriver om de jernbaner, som udgik fra og krydsede Horsens, og disse behandles grundigt ligesom ruten til Odder – først med dagvogn og siden med bane.

Der gives desuden nogle kalejdoskopiske udblik til Horsens bypost, ruterne med båd til Alrø, Hjarnø og Endelave i fjorden. Forfatteren er og har været samler af området i mange år og kan derfor lave afstikkere til lotteri og pengebreve fra Horsens, et par sjove breve fra Rom til Horsens, postvæsnet som pasudsteder. Bogen er meget rigt illustreret med breve og postkort fra forfatterens egen samling med mange sjældne og interessante forsendelser. Forfatterens tidligere job har selvfølgelig også givet anledning til at afsnit om fængselspost og behandling af denne specielle form for post, og naturligvis en omtale af måske den til alle tider meste berømte fange, der sad i Horsens, den tidligere finansminister Alberti.

Bogen kommer meget vist omkring og har samlet et væld af oplysninger, som er helt nødvendige for samlere af området og de områder, som særligt er belyst her: By- jernbane- og skibsposten. Med bogens store vægt på det lokalhistoriske, må den være et oplagt gaveemne til jul, især til folk i og omkring Horsens.

Bogen koster 235 kr. – så vidt vides – og er udgivet på eget forlag, og kan derfor købes hos forfatteren, hvilket nemmest sker på:

bridge@stofanet.dk.

af/Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvordan kunne de vide det?

Det viste brev fra Odense kan få en til at spekulere på, hvor meget postvæsenet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED