Orienter de efterladte

Min kone havde en onkel, som havde en vis interesse i frimærker, ikke det store, men lidt blev lagt til side. Desværre døde han og efterlod sig moster Agnes, som han aldrig rigtigt havde orienteres om sine filatelistiske tilbøjeligheder.

Moster Agnes fandt hans samling, og som de fleste andre vidste hun godt, at den burde sælges, hvilket den blev. Tilbage lå en del rester af frimærker, især en del postfriske ark, da han som flere andre tilsyneladende mente, at det ville være en investering at opkøbe helark. Det er der gennem tiderne en del, der har forsøgt – med ringe held. Postfriske frimærker sælges i dag mange steder til under pålydende, men i Moster Agnes’ tilfælde var det helt omvendt. Hun kunne have tjent på hans investering, hvis han havde orienteret hende om det.

I skuffen fandt hun nemlig et helark med Fredrik IX, 55 øre brun, et pænt sjældent mærke i postfrisk tilstand – i mit nyeste katalog til en pris af 175 kr. pr. stk. I et helark var der 100! Her ligger mærkerne godt gemt i mange år til det bliver 1980. Julekortene skal skrives til hele familien og Moster Agnes skriver mange kort. Taksten for julekort i 1980 var 110 øre. Moster Agnes er henrykt over at kunne spare porto til årets julekort, for to stk. 55 øre er lig med 110 øre, så arket rives i stykker og bruges på julekortene!

Et brugt eksemplar noteres til 15 kr., men stemplet i 1980 nok ikke et mærke nogen vil sætte ind i samlingen – det skulle da være til skræk og advarsel. En kort orientering til ens ægtefælle er at foretrække.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Nye udstillingsmåder

I år er der ikke anmeldt en eneste klubudstilling. Der er nogle år siden, det …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED