Eftersendt

Vi har på denne side før skrevet om breve, som postvæsenet ikke fik afleveret eller sendte tilbage til afsenderen på et løst grundlag. Somme tider er det måske godt at et brev ikke kommer rettidigt frem eller sendes på den måde, der var hensigten. Det viste er sådant et eksempel.

En amerikaner beslutter sig for at sende et brev til Palle ved 3. eskadrille. Brevet er afsendt fra New York 5. maj 1937, som man kan se af poststemplet og på brevet er påskrevet Via Luftschiff Hindenburg.

Hindenburg – opkaldt efter præsident Paul Hindenburg – blev bygget i 1935 samtidigt med søsterluftskibet Graf Zeppelin og er det største luftfartøj, der nogensinde er bygget. I 1936 blev det taget i brug og fløj ikke mindre end 17 gange og Atlanterhavet – både til Syd- og Nordamerika.

6. maj 1937 kl. 18:25 gik der ild i Hindenburg, da fartøjet landede ved Lakehurst i New Jersey.  Der gik kun 37 sekunder, så var luftskibet omspændt af flammer. 35 døde, plus en trossegast, da skibet blev båret op af brint. Det findes beskadiget post fra selv ulykken, posthistorisk materiale, som er meget dyrt, men denne afsender og modtager hører til de heldige. De fik udvekslet posten, dog ikke med Hindenburg. Som skrevet på brevet er Hindenburg brændt, netop dagen efter dette brev blev afsendt og lå klar til at blive lastet i luftskibet, så det har formodentlig måtte nøjes med en mere sikker og minde spektakulær tur med et skib til Værløse.

Af Otto Kjærgaard (Illustration venligst udlånt af Hans Urbak)

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED