Nyt samleområde – nyhedsfilateli

Nyt samleområde – nyhedsfilateli

Der udfoldes mange anstrengelser for at fastholde frimærkesamlere. Man kan nu dyrke en helt ny måde at samle på – nyhedsfilateli!

Hvis man kigger på den afbillede kuvert, så må man sige, at det australske postvæsen eller måske et privat firma har været hurtig. ”Gaza & Israel at War” står der med store røde bogstaver og det er jo en ret aktuel nyhed. Desuden vises et engelsk fragtskib ”Rudymar”, som ifølge teksten er blevet sænket af Houthi oprørernes missiler. Også ret aktuelt. Desuden oplyses at skibet er fyldt med gødning så det nu udgør en risiko for havmiljøet. Kan det blive mere aktuelt?

Det mest aktuelle er måske hastigheden. Skibet blev sænket 2. marts (2024). allerede 4. marts var denne kuvert til salg på Delcampe, så fremstillingen af stemplet, der viser 2. marts er gået særdeles hurtig, ligesom trykkeren af kuverten også har arbejdet på højtryk. His dette er normen så kan man nu lave en samling med nyhedsfilateli – mulighederne er utrolige og ens pengepung vil lide på det groveste.

af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED