Hvis man havde været klogere og mere forudseende

De, der har samlet frimærker fra de var barn og er gamle nok, kan med garanti huske nogle af de afbillede kinesiske frimærker. Dem fik man i hobetal af, og hvor mange af dem har man ikke byttet eller foræret væk. Hvis man drak Medova the, fik man frimærker med, og der var mange af dem, når man købte en pakke ”hele verden”.

Frimærkerne forestiller Sun Yat-sen, der var med til at styrte den sidste kaiser af Kina i 1911, og blev Kinas første præsident. Den ene serie er fra 1938 og den anden fra 1932. Det ene sæt er overtrykt i Shanghai, og det andet sæt i London. Her er det så, at jeg næsten med hånden på Bibelen vil sværge på, at jeg har haft nogle af disse overstemplede mærker. Om det lige er nogle af de viste, er usikkert, men hvem ved, det er jo et par dage siden.

Hvis de vitterligt har siddet i mit regnehæfte fra dengang, er det ærgerligt og kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på en, at det nu ikke mere eksisterer, for mærkerne stammer fra Sandafayres kommende auktion og vurderingsprisen for det ene sæt er £100 og for det andet £200. Hvorfor begynde man ikke dengang at samle på Kina?

af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED