En alvorlig sag

Mange frimærkesamlere må tåle en del vitser om deres hobby – ’vil du med hjem og se min frimærkesamling’ – og lignende vitser. Det er ikke altid helt retfærdigt, for mange tager hobbyen ret seriøst. Det kunne de fleste overbevise sig om ved at besøge den netop afholdte udstilling i Hornslet, hvor der var mange samlinger, hvor der lå mange års langt og tålmodigt arbejde bagved. Det kunne også ses på antallet af guldmedaljer.

Postvæsnerne gør det somme tider ikke nemt at blive taget alvorligt som frimærkesamler. England har udgivet en serie med orkideer. En i øvrigt meget flot serie, men kig lige grundigt på billedet. Er det ikke at bringe filatelien ned i børnehøjde, når man udgiver en serie, som kan samles som et puslespil? Det er, som om man ikke tager frimærkesamlerne helt alvorligt. Ja, ja, de frimærkesamlere, de er som børn. De sidder og nørkler med noget helt unyttigt tidsfordriv.

Helt unyttig kan hobbyen ikke være. For mange år siden undersøgte et polsk forsikringsselskab deres kunder og fandt til deres overraskelse ud af, at frimærkesamlere var gode liv; de levede længere end gennemsnittet. Om det nu skyldes, at de sidder derhjemme og derfor ikke bliver kørt over i trafikken, eller det er, fordi de ikke har glemt deres lege-gén, det fortæller undersøgelsen ikke noget om. Konstateres kan det kun, at det er en sund hobby og den kan og bør tages meget alvorligt.

 

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED