Ligger Grindsted i Australien?

Postens veje er ofte uransagelige. Normalt praler Post Danmark af, at man har over 90% af posten inden for 5 dage. Det er måske korrekt, men det forudsætter, at man bruger nærmeste vej, og hvem skulle tro at ruten fra Ebeltoft til Grindsted går over Australien. Og så er det endda fra før, posten gik af lave.

Som det ses af illustrationen, sender Morten et postkort til Farmor, mens han er på ferie i Ebeltoft. Morten kommer hjem fra ferie og taler med Farmor, men hun har ikke fået hans kort, kan hun meddele. Farmor venter og kan ikke forstå, at dette kort, afsendt 8. august, ikke er nået frem.

I september får Mortens mor – ikke Farmor – et brev fra en dansker, bosiddende i Australien. Den venlige dame skriver i brevet, at hun har fået tilsendt dette kort i et bundt i en samlekuvert, hvor det ene kort ganske rigtigt var til hende selv, men sammen med det var der en række andre kort fra Ebeltoft, kort bestemt både til Danmark og Tyskland. Den venlige dansk-australske dame har forsøgt at opspore alle modtagerne og sender hermed kortet tilbage med en forklaring.

Mortens mor kan nu kontakte sin svigermor – Farmor – og få overbragt kortet ca. en måned efter afsendelsen. Ebeltoft postkontor forespørges nu, hvorledes noget sådant kan ske, og den venlige Overassistent Sørensen skriver: ”Jeg kan oplyse, at postkortene fra Ebeltoft bliver fremsendt til Østjyllands Postcenter i specielle brevbakker uden konvolut. Postcentret samler posten til udlandet i
specielle sække eller samlekuverter alt efter, hvor megen post der er til det pågældende land. Der er så sket det, at der er kommet forkert post i kuverten til Australien, hvilket selvfølgelig ikke burde ske. Jeg beklager den skete fejl.” Således er det sket, at Grindsted er blevet ophøjet til at være udland og beliggende i Australien og postvæsnet dermed har fået en forsendelse, som tæller ned i deres statistik.

At det ikke er et ukendt fænomen, vidner den anden illustration om. I Australien har de faktisk et stempel til brug for sådanne fejlsendinger og denne kryds og tværs opgave er med garanti ikke blevet udtrukket som vinder i pågældende uge.

af Otto Kjærgaard

Dette uskyldige kort nåede først frem til Farmor en måned senere end beregnet efter en tur over Australien.

Australierne må være vant til fejlsendingen, da dette breve er forsynet med et stempel, der fortæller om en kryds og tværs opgave, der er kommet på afveje

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED