Igen en af de store dage på Djurslands Filatelistiske Højskole

Mødet i går den 11. november var igen en af de store oplevelser på Djurslands Filatelistiske Højskole.

Gårsdagens to foredragsholdere var Birthe og Kris King, der igen havde taget den lange tur fra deres hjem England for at holde foredrag på Djurslands Filatelistiske Højskolen.
De 32 fremmødte deltagere der havde valgt at bruge deres lørdag på Højskolen, mødte da også to meget velforberedte og tændte foredragsholdere.

Lørdag formiddag var det Birte King den med udgangspunkt i sit højtpræmierede eksponat ”Genforeningen 1964-1920”, holdt er spændende foredrag hvor hun kom hele vejen rundt, om både den 1. og den 2. slesvigske krig, om afståelsen af Sønderjylland og om afstemningen og om genforeningen med de sønderjyske områder.

Lørdag eftermiddag var det Kris King der med udgangspunkt i sit flotte posthistoriske eksponat fortalte om ”Anglo-Danish Mail until GPU”, et foredrag hvor han med eksempler fra sit eksponat kom godt rundt om den komplicerede historie om takster og ruter til og fra britiske og danske/slesvigske havne begyndende i 1800 under Napoleonskrigene og fulgte udviklingen til GPU, med breve og markedsberetninger.
Men også et fordrage hvor han fortalte om, hvordan og hvad han mente kunne være relevant at tage med, når man tekster sit posthistoriske eksponat.

For som han sange til tilhørerne, ”husk at det er dit eksponat, og dig der bestemmer hvad der er relevant for at fortælle din historie”

En kæmpe tak til Birthe og Kris King for en meget spændende og inspirerende dag.

Af Erik Sørensen

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED