Fair og unfair

Hvis man betragter de to kuverter fra USA, som er illustreret, så er der åbenbart forskel på, hvor flink postvæsenet er. Somme tider fair, somme tider ret unfair.

Brevet med det ottekantede Philadelphia stempel sendt til Canada bærer på et par andre stempler. 10 tallet er fra Philadelphia og indikerer, at brevet skal sættes i porto som ufrankeret. De 6d i det runde stempel er påsat i Canada, da de 10c fra USA svarede til 6d i Canada. Hvis man kigger nøje under 10 tallet, kan man se, at der har været et frimærke, som er blevet revet af. Resterne fra papiret er der stadigvæk. Man kan sådan set ikke bebrejde postmedarbejderen, for han/hun har gjort, det man skulle gøre. Men hvem har revet frimærket af? Postmedarbejderen? Bydrengen, der bragte kuverten hen på posthuset? Svært at afgøre.

Så er det en ganske anden sag med det andet brev sendt til Williston, Vermont. En nøjere blik på kuverten afslører, som det andet, at der har siddet et frimærke på kuverten. Det er formodentlig faldet af under transporten til Williston, for gummien kan klart ses på kuverten. I dette tilfælde er der tale om en fair postmedarbejder, for han griber sit stempel ”PAID”, og attesterer dermed at han mener kuverten har været korrekt frankeret og ikke skal sættes i efterporto. Sådan er verden somme tider fair og andre gange særdeles unfair, især over for den stakkes Canadier, der har måttet betale dobbelt porto for at få sit brev.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED