Hvad skete der lige?

Den viste forsendelse er lidt af et mysterium. Mysterier er ligesom kriminalgåder interessante at opklare, men jeg er ikke sikker på, jeg helt har opklaret denne forsendelse.

Brevet er afstemplet 30/1-1924 på Kbh. 11 frankeret med 10 øre lokalporto, da det skal til Grosserer Berner på Amagerbrogade. Her ankommer det 31/1, som det ses af stemplet Kbh. S. Her finder man ikke grossereren, så man skriver Poste restante Postkontor og noget jeg ikke kan tyde, som ligner Vejle, men det er det ikke. Man skriver også et stor K med blåkridt og neden under et datostempel 1 FB-1924, altså dagen efter det har været på Amager. Det mere mystiske er stemplet til venstre, hvor der i stemplet står Frl. i Københavns Politis 6te Undersøgelseskammmer og datoen 3. februar. Det er overstreget, og der er skrevet retur, men hvorfor skulle brevet fremlægges for politiet?

Man må formode det derfra er gået til Returpostkontoret, som skal forsøge at finde afsenderen, og der er forsynet med stemplerne i rødt og grønt: Retur til afsender og Tilbageleveres Afsenderen. Man kan vel også formode, at det er returpostkontoret, der har skrevet Nr. Voldgade 12, som så med rødt er blevet rettet til N 10 med rødkridt, idet man har tilbagesendt brevet 15/2, som det ses af både for- og bagside, for derefter at gå retur til Kbh. K for endelig at blive endeligt returneret 16/2, som det nederste stempel viser – formodentlig i Nr. Voldgade 10 og ikke 12. Det er returpostkontoret, der har sat den lille label på med Ikke-Afhentet non reklamé.

Det mystiske er stadig, hvorfor politiet skulle indblandes, hvorfor de lægger det til poste restante og lader det henligge i 14 dage, inden tilbagesendelsen, som er normalt for poste restante forsendelser, men hvorfor ikke bare sende retur med det samme, når man nu ikke kendte adressaten? Er der nogen, der har et bedre bud på denne mystiske forsendelse, og hvad der lige er sket med?

af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvordan kunne de vide det?

Det viste brev fra Odense kan få en til at spekulere på, hvor meget postvæsenet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED