Falske frimærker

I Storbritannien har man i mange år kæmpet med falske frimærker. Salg fra alskens kiosker har ført til, at der ikke helt har været rent trav alle steder, når et salgssted fik tilbudt frimærker til ½ pris, som kunne sælges til pålydende. Det var en god forretning. Man har forsøgt at bekæmpe det ved at hæve bøden for en forsendelse med falske mærker fra £2,5 til £5. Det skete i oktober 2023.

Ulempen var, at det ofte var modtageren, der kom til at betale bøden, så nu har Royal Mail proklameret, at de vil indstille den intensive jagt og forsøge at opkræve bøderne hos afsenderen. Det sker i lyset af, at man nu mener at have reduceret brugen af falske frimærker med 90%. Det er sket, siden man indførte de såkaldte barcodes på frimærkerne. Den mærkelige stribe af prikker til højre for frimærket.

Det har naturligvis ikke stoppet falsknerierne. Selvfølgelig har fikse svindlere lavet falske frimærker med barcodes og Royal Mail har foreløbigt fundet 1,5 millioner falske mærker med barcodes. Man arbejder nu på at lave en app til folks telefoner, så man selv kan scanne og checke, om det er en ægte eller en falsk barcode, man har fået købt. Indtil appen er på markedet, vil Royal Mail sætte labels på de forsendelser, de finder, med falske frimærker med en advarsel om kun at købe frimærker på posthuset eller autoriserede sælgere og ikke på nettet — med mindre det er i Royal Mails netbutik.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvordan kunne de vide det?

Det viste brev fra Odense kan få en til at spekulere på, hvor meget postvæsenet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED