Formandskandidat i Danmarks Filatelist Forbund

Efter at Danmarks Filatelist Forbunds formand Lars Peter Svendsen, tidligere på måneden bekendtgjorde at han ikke genopstillede ved DFF’s kommende repræsentantskabsmøde den 7. september, har det været et åbent spørgsmål om, hvem der skulle og var villig til at overtage den krævende rolle.
Her på djursfilateli.dk vil vi gerne give plads til, at kommende kandidater kan få mulighed for at præsenterer sig selv og deres visioner for DFF som evt. kommende formand for Danmarks Filatelist Forbund.
Den første og os bekendt indtil nu, eneste officielle kandidat til formandsposten er Chris Oxholm fra Skive, der her præsenterer sig selv og sine visioner:

Formandskandidat i Danmarks Filatelist Forbund

Efter en række opfordringer og overvejelser, har jeg valgt at stille mig til rådighed som formand for Danmarks Filatelist Forbund

Chris Oxholms CV
Aktiv i over 40 år i Flyverhjemmeværnet, nuværende funktion som inspektions- og kontrolofficer, med rang af kaptajn. Gennem en årrække været presseansvarlig i Dansk Svæveflyver Union. Hertil i en årrække været med i fagforeningsarbejdet med blandt andet forhandlinger om overenskomst på fagområdet.

Filatelistiske CV
Født 1959 – Samlet på frimærker fra slutningen af 1960’erne
Medlem af Skive Frimærkeklub og KPK, tidligere Aarhus Sporvejsfunktionærernes Frimærkeklub
Samleområde: Danmark, Grønland, og klassisk Polen 1918-1939, som jeg forventer at udstille med alle de forskellige papirtyper og takninger inder for kort tid. Tidligere udstillet i 2023 med to eksponater.

Kasserer i Skive Frimærkeklub, hvor jeg de seneste år været tovholder på de kampagneudstillinger, der er gennemført, og vil også være det i 2024 og i 2025, hvor der er efter planen, vil blive afholdt en klubudstilling i 2025.

Vision
Der skal være plads til frimærkesamlere på alle niveauer i klubberne, katalogsamlere, profilerede udstillingssamlere, specialsamlere, motivsamlerne, postkortsamlerne og alle andre samleområder.
Der er ikke nogen forkert måde at samle på – men samlerglæden der tæller. Langt størstedelen af medlemmerne, kommer til klubmøderne for at være med i det sociale samvær. Derfor skal der støttes op om netop det at komme i frimærkeklubben. Mange af vores medlemmer i klubberne samler på frimærker, og sætter dem ind i et fortrykt album, vel viden om at der findes undertyper, f.eks. af Danmarks første frimærke – som der et af i deres samling, og det er for dem ganske tilfredsstillende, og det helt OK.
Medlemmerne har en forventning at få noget for deres kontingent.
Danmarks Filatelist Forbund er for klubberne – det er i klubberne aktiviteterne skal være, aktiviteter som Danmarks Filatelist Forbund skal støtte op om.

Kommunikation
Som frimærkesamlere er vi rigtig gode til, at fortælle hinanden om hvor fine objekter der er i ens samling – gerne sjældne og dermed meget dyre – men vi glemmer helt at fortælle naboen om det at samle på frimærker og det kan gøres for små midler.
Derfor skal aktiviteten gøres langt mere synlig – også i den digitale verden.
I den digitale verden har DFF på ingen måde været gearet til en udadvendt kommunikation. Hjemmesiden skal opdateres så den er mere moderne.
Facebook, hvor DFF har egen side – men hvor der kun har været yderst begrænset aktivitet.
DFF har et særdeles godt og velskrevet og ikke mindst redigeret medlemsblad DFT, som skal fastholdes i sin nuværende form, men klart suppleres med langt større aktivitet på de sociale medier som Facebook og med opdatering af forbundets hjemmeside – altså en langt mere offensiv kommunikation i det offentlige rum.

Styrkelse og støtte i kommunikationen til de enkelte klubber, når der afholdes aktiviteter som f.eks. klubmøder og udstillinger – det er ikke tilfredsstillende, at der til de fint planlagte udstillinger er så lavt et besøgstal.
Et er at gennemføre en byttedag eller udstilling – det er der sådan set ikke mange udfordringer i – men at få omtale op til selve arrangementet, så antallet af gæster stiger, er især vigtigt. Dags- og ugepressen vil gerne fortælle om hvad der foregår lokalt. Når der afholdes klubmøder eller byttedag/udstilling så er det vigtigt at have gæsten som mål for aktiviteten.

Tænk – hvis gæsten kommer hjem og kan fortælle:
• ”Jeg så nogle sjove, spændende og lærerige samlinger”
• ”Dejligt at de enkelte frimærker var forklaret med fotos og tekst så jeg kunne se hvad der var specielt”
• ”Det var et interessant foredrag i klubben i aften”
• ”Sikke mange fine objekter der var auktionen i klubben”

Derfor er det vigtigt at fremadrettet at der fokus på mod gæsten – Tænk hvis gæsten sagde det modsatte.

Som tidligere signalofficer har jeg altid sagt;
”Kan modtageren ikke forstå hvad der sendes, kan det være lige meget”.

Min holdning og opfordring til klubbernes hjemmeside og Facebook er, at der skal være ofte opslag med information for alle, meget gerne om kommende aktiviteter og viden. Meget gerne fortællinger om hvad der er sket med fotos – således at medlemmerne og kommende medlemmer tænker ”det skulle jeg da have været med til”.

Tv, radio og den trykte dags- og ugepresse vil os gerne – det er blevet bevist i de seneste år i Skive Frimærkeklub.

Skive Frimærkeklubs hjemmeside har jeg været primusmotor for at få op at køre, med et meget tilfredsstillende resultat til følge.
https://www.skive-frimaerkeklub.dk
Klubbens Facebook side er jeg administrator på, med et ganske tilfredsstillende antal besøg dagligt.
https://www.facebook.com/groups/skivefrimaerkeklub

Du kan også hente præsentationen som PDF her

Hvis du som evt. kommende kandidater til formandsposten i DFF, har lyst til at præsenterer dig selv og dine visioner for DFF her på djursfilateli.dk, er du velkommen til at sendt tekst og billede til:
grenaaposthistorie@gmail.com

Om Erik Sørensen

Se også

Fremmede mærker på danske forsendelser

På udstillingen Den Muntre i Hornslet i efteråret 2023 var der et enrammes eksponat med …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED