Fodbold og filateli

Når man kigger på den illustrerede helsag med to fodbolde og et par fodboldstøvler, kan man næsten ikke være i tvivl. Helsagen er fra Tyskland og tyskerne er vilde med foldbold og vinder med jævne mellemrum både verdensmesterskaber og europamesterskaber, så her må der være tale om en fejring af en af disse begivenheder.

Når man læser teksten på kuverten og i særstemplet – noget som tyskerne excellerer meget i – opdager man pludselig, at der ikke er tale om fodbold, men om filateli. Kuverten blev udgivet og solgt på den store frimærkemesse i Essen foråret 2016, en af de meget store frimærkemesser, de afholder i Tyskland flere gange om året.

Sammenhængen mellem fodbold og filateli er svær at se, bortset fra at der er en tillægsværdi på 30 c, som går til sporten i almindelig. Det er absolut en sport at samle på frimærker, men den er ikke støttet på samme måde som fodbolden, og udøverne får ikke de astronomiske lønninger som fodboldspillerne, så mon ikke bare der er tale om, at samlerne meget passende får lov til at støtte en god sag, som nok ikke dyrkes af ret mange samlere – bortset fra, når de er plantet i sofaen foran skærmen.

af/Otto Kjærgaard

Ved første øjekast skulle man absolut tro at denne helsag blev udgivet i anledning af, at tyskerne nu igen-igen vandt et stort mesterskab, men det er ikke tilfældet.

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED