Fantastisk at det kunne lade sig gøre

Hvis du i dag vil sende et brev med PostNord fra Grenaa til København, så skal du nok regne med en ekspeditionstid på fra 7-14, inden brevet er fremme ved modtageren i København.

Set i lyset heraf kan jeg kun have dyb respekt for den service som postvæsenet udviste med det viste brev fra 1891.

Brevet er sendt fra ”By og Herreds fogedekontoret i Grenaa” den 5/12 1891 til ”Selskabet til Druknedes og andre Skinddødes Redning” i København. Brevet er ankomststemplet i København K med OMB 1 den 7/12, og herefter forsøgt afleveret hos adressaten.
Her er der på brevet blevet noteret ”Dette selskab er ophævet” og postbuddets underskrift. Herefter er brevet kommet tilbage til København K og har fået et OMB 3 stempel, og fået et ”RETUR” stempel og samt blevet påsat en violet label (som desværre mangler). Herefter er brevet afgangsstemplet fra København K (-7.12.91.12-1 E), for til sidst at blive ankomststemplet i Grenaa den 8/12, alt sammen på kun tre dage.

Jeg tør slet ikke tænke på, hvor lang tid det i dag ville havde taget, hvis det var PostNord skulle havde løst den samme opgave.

af Erik Sørensen

 

 

 

 

Om Erik Sørensen

Se også

“Philos 2023”

Holstebro Filatelistklub’s 90 års Jubilæums-Klubudstilling  ”Philos 2023”. I weekenden d. 7.-8. oktober 2023 afholdes Klubudstillingen …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED