Et overflødighedshorn fra Postiljonen

Postiljonen efterårsauktion finder sted 25. og 26. september. Det udsendte katalog er et rent overflødighedshorn af frimærker og breve.

Del 7 af Gummessons Finlandssamling sælges. Det er helt utroligt, hvad denne mand har samlet. Tilsyneladende har han ejet alle topobjekter fra det finske område, da det ikke her i 7. del er blevet mindre rariteter, der udbydes. Det er stadig toppen af poppen.

Der udbydes desuden en helt utrolig stor samling Pakke Porto mærker, både mærker og adressekort, heriblandt en ikke tidligere kendt raritet med manglende perforering for neden. At Sverige er den største afdeling med masser af sjældenheder, er vel ikke en overraskelse. Herunder hele den kendte filatelist Alan Warrens udstillingssamling af tidlige svensk post. Som et kuriosum kan nævnes, at der også er en samling private breve og fotos sendt fra Greta Garbo. Brevene er med indhold, så det kunne blive et interessant studie.

Endelig inviterer Postiljonen på en tur jorden rund – ikke på 80 dage, men med samlinger fra en utrolig stor række lande fra det meste af verden. De stammer fra en samler, der har samlet tilsyneladende hele verden fra de første frimærker til omkring 1940-50. Firmaet meddeler, at disse lots er meget lavt sat i forhold til katalogprisen, så her er mulighed for et nyt samleområde. Sjældent sete lande udbydes.

P.g.a. Corona krisen og det måske manglende antal, der møder fysisk op til auktionen i Malmö af rædsel for at blive smittet, har Postiljonen på sin hjemmeside lavet mange flere scanninger end normalt, og samlingerne fra hele verden har man valgt at scanne i deres helhed, så eftersynet kan foretages derhjemme i tryg afstand fra virussen. Man kan kun ønske god jagt på www.postiljonen.com.

af Otto Kjærgaard

Var det noget med en samling af Greta Garbos breve og fotos eller måske et nyopdaget Pakke Porto mærke uden perforering for neden?

Om Erik Sørensen

Se også

Fremmede mærker på danske forsendelser

På udstillingen Den Muntre i Hornslet i efteråret 2023 var der et enrammes eksponat med …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED