En omvendt i julegave

Når man siger omvendt, tænker mange nok på en omvendt Jenny, men det er et ret dyrt mærke at få fat i, op til en million kr. Nogle – især ret nørdede samlere – tænker måske omvendt ramme. De er til gengæld meget billigere og inden for alles rækkevidde.

Der findes mange andre frimærker med midtermotivet indsat omvendt i frimærket, som fås til rimelige priser – dog ikke så billige som en omvendt ramme. Flere andre frimærker – endda i USA – har omvendt motiv midt i frimærkebilledet uden at komme op i Jennys prisleje, i Belgien ligeledes. Det er formodentlig kun pga. god markedsføring af Jenny, at den er kommet op i de priser, for der er 100 stk. af dem.

Hvis man drager til Kina, så kan man finde et mærke med omvendt motiv, der er lige så sjældnt som Jenny – nemlig udkommet i 100 stk. Mærket er endda ældre en Jenny.  Keller Auctions udbyder et eksemplar her i december måned 2023.

Det drejer sig om et mærke fra 1915, første Peking tryk, endda med marginstykke, rester af Chinese B(ureau of Engraving), velbevaret farve, rimelig centreret for den type, som altid sidder lidt til højre, ubrugt med original gummi, men hængselrester og noget blyants kris-kras på bagsiden og med attest. På illustrationen ses både for- og bagside. Vurdering er kun mellem 250-350.000 kr., men for øjeblikket er prisen kun ca. 170.000 kr. inden auktionen går i gang. Det er det rene udsalg for et mærke, der er lige så mange af som Jenny, og så endda er ældre.

Kina har i længere tid solgt til gode priser, så det er underligt, at de mærker, der er deres egne, ikke når samme høje prisniveau som udenlandske. God branding giver åbenbart fine priser. Her er chancen for at erhverve en god julegave på udsalg.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED