Den Internationale Toiletdag

Hvis der skulle være nogen, der ikke ved det, så indstiftede man under Forenede Nationers vinger i 2001 den Internationale Toiletdag. Den er måske gået noget hen over danskerne, da et toilet nærmest betragtes som lige så stor en selvfølge som en leverpostejmad.

Trods dette er der 2,5 milliarder mennesker verden over, der må leve enten med toiletter, som de risikerer at blive syge af at benytte, eller må benytte moder natur som eneste valg. San Marino sørgede i 2016 for, at vi ikke skal glemme dagen, som i øvrigt falder hvert år den 19. november.

San Marinos toiletmærker ser ret muntre ud. Gad vide, hvor mange der går på toilettet to ad gangen, og hvor mange der gør det iført en høj hat? Udgivelsen må dække et noget udækket behov hos motivsamlere, da undertegnede ikke kan erindre, at toiletter før er udkommet på frimærker. Fantasien for udgivelse af frimærkemotiver har tilsyneladende ingen grænser. 

af/Otto Kjærgaard

Selv om det måske er ukendt for de fleste danskere, så har FN udnævnt 19. november til officiel toiletdag.
San Marino har sørget for at erindre os om denne mærkedag.

Om Erik Sørensen

Se også

Du kan stadig nå at udstille på “Philos 2023”

Holstebro Filatelistklub’s 90 års Jubilæums-Klubudstilling  ”Philos 2023”. Kære Filatelist-kollegerI weekenden d. 7.-8. oktober 2023 afholder …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED