Da postvæsenet gjorde sig umage

Søren Hvid havde en fyldepenneservice i 1956. Tænk, at man kunne leve af det. På hans brevkort er trykt: Deres Fyldepen blev repareret af Undertegnede, og da Garantien udløber om faa dage, bedes De, saafremt der er noget at kritisere, indsende den omgaaende, og det vil naturligvis blive ordnet gratis.

Har de andre Fyldepenne, der er i Uorden, vil jeg jo gerne gøre disse i Stand til Deres tilfredshed.

Kortet sendes til Hanne Jensen, Grindsted – ikke en særlig nøjagtig adresse. Afstemples i Randers 16. april, er i Grindsted d. 17. – dagen efter! – hvor de stempler: Ubekendt efter adressen. Opraabt for Brevbærerne. Grindsted Postkontor, underskrevet Sørensen. Under frimærket er sat et andet stempel: Utilstrækkelig Adresse, Grindsted Postkontor.

I Grindsted kommer de så på den tanke, at der også findes et Grindsted i Nordjylland mellem Vodskov og Hjørring. Det sendes til Uggerhaldne, der mistede sit d i 1957, beliggende ca. en km syd for Grindsted. Selv om Uggerhaldne egentlig hører under Nørre Sundby, bliver det Brønderslev, der stempler: Ubekendt efter adressen, Brønderslev distr. 6 – endda to gange på det lille brevkort, for det har været omkring Uggerhaldne, som det ses øverst, hvor der er skrevet: Ej Grindsted Ugh.

21. april er kortet igen i Brønderslev, og det returneres til Randers. Garantien på fyldepensreparationen må være udløbet, men man må rose postvæsenet for at have gjort sig stor umage med at finde personen bag den manglende adresse. Ifølge KRAK er der dags dato 1000 personer i Danmark, der hedder Hanne Jensen, men de oplyser ikke, om de skriver med fyldepen.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvordan kunne de vide det?

Det viste brev fra Odense kan få en til at spekulere på, hvor meget postvæsenet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED