Auktion nr. 238 fra Postiljonen

Kataloget til Postiljonens forårsauktion den 15.-17. marts er landet i postkassen, og det er igen et eldorado af godt tilbud, som man kan bruge sine spareskillinger på.

På førstedagen lægges ud med mærker og samlinger fra de mest eksotiske lande, materiale, der sjældent ses på disse breddegrader. Shanghai lokalpost, Hung Hsien, endda en omfattende samling Vest Ukraine og Belgisk Congo. Vi kommer vidt omkring.

Tyngdepunktet er naturligvis de Skandinaviske lande. Danmark er vel repræsenteret med flotte objekter lige til at sætte i en udstillingssamling. Fra Dansk Vestindien er der også udbudt et omfattede antal lots, og selvfølgelig – i et svensk auktionsfirma – masser af Sverige. Færøerne er velrepræsenteret, men denne gang ikke så meget Grønland og Norge.

Det mest morsomme, der er udbudt er en irer, Henry Archers, forsøg på at komme ind på frimærkemarkedet i 1850. Han ville gerne trykke de engelske frimærker og for at bevise sit værd, allierede han sig med en, der kunne gravere, og en, der kunne producere mærkerne. Egentlig ville han have lavet sine ”reklamemærker” med Victorias portræt, men da det kunne ligne falskneri, blev det et sidevendt portræt af Prins Albert, hendes elskede mand. Disse prøvetryk er lavet i flere farve, med og uden takker, da Henry Archer selv havde en perforator, som han gerne ville have markedsført. Mærkerne findes mest i enkeltmærker, men her kan man udbyde et parstykke af disse ejendommelige prøvetryk.

Nyd selv varerne i kataloget, som fås på firmaets adresse, Box 357, S-301 25 Malmö, eller man kan se kataloget på deres hjemmeside, hvor der findes langt flere fotos, især af samlingerne. www.postiljonen.com

Af Otto Kjærgaard

 

Postiljonen og Facit er hoversponsor på den Nationale Frimærkeudstilling

“Den muntre”

 

Om Erik Sørensen

Se også

Fremmede mærker på danske forsendelser

På udstillingen Den Muntre i Hornslet i efteråret 2023 var der et enrammes eksponat med …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED