Burn after Reading

Auktionshuset David Feldman præsenterer ind imellem nogle af deres store salg i ugentlige net-breve, som fx den viste Blue Boy, der blev solgt for $1.000.000 i 1981, og dermed blev det dyreste brev fra USA hidtil.

Det filatelistiske: Der er tale om et af USA’s postmester provisorier fra Alexandria fra 1846. Dem kendes der syv af, men de seks er trykt på noget gråbrunt papir, men denne er den eneste trykt på ’blåt’ papir – deraf navnet. Et unika, så det må kaldes en vaskeægte sjældenhed.

Brevets historie er næsten mere interessant. Det blev sendt fra James Hoof til Janette Brown, som det ses. Det er et kærlighedsbrev, men ikke en velset kærlighed fra familiens side, da Janette var James’ halvkusine. Derfor er der skrevet sidst i brevet: ’Brænd dette som sædvanligt’.  Janette gemte brevet i sit syskrin, så det må have været et helt særligt kærlighedsbrev, når man tænker på hvilke følger, det kunne have fået, hvis det var blevet opdaget. Tænk bare et øjeblik på, hvad hun har brændt tidligere – en forfærdelig tanke!!!

Her lå brevet så i syskrinet i 50 år, til det blev fundet af fru Fawcett, datter af James Hoof og Janette Brown – for ja, de blev gift seks år efter brevets afsendelse. Fawcett beholdt indholdet af brevet og solgte kuverten i 1907 for $3.000. Havde Janette dog bare gemt alle sine breve i syskrinet.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED