Brexit frimærker

Royal Mail, det britiske postvæsen, har allerede annonceret, at man ikke vil udgive et frimærke i anledning af Storbritanniens farvel til EU 29. marts 2019. Det har dog ikke forhindre flere mennesker på både twitter og nettet, bl.a. på www.thepoke.co.uk at lave forslag til, hvordan et sådant mærke skal se ud.  Det ser i den grad ud til, at det er modstanderne af Brexit, der er på banen, for nogle af forslagene ligger på kanten af injurielovgivningen.

 

Det første er ret nemt at forstå.  Pålydende er 50 billioner pund og en velklædt herre, der skyder sig selv i foden. Det skal vel symbolisere det tab man vil lide økonomisk ved udtræden. Det er tilsyneladende den samme opfattelse kreatøren af mærke nummer to har, idet han viser en af de stolte engelske bueskytter, som har en uheldig omgang med buen og pilen, en travesti over et eksisterende mærke.

 

 

Det tredje bevæger sig på kanten af det injurierende. Det er lavet over skabelonen for frimærker, der skal anvendes til store forsendelser, som ikke har værdiangivelse i England, men kun betegnes med Large. De kan også anvendes efter en evt. portoforhøjelse. Billedes er af udenrigsminister Boris Johnson og teksten lyder: ’Første klasses fjols’. En første klasses stor forsendelse.

 

 

 

Det fjerde viser skibet ’Titanic Brexit’ synkende og forrest i redningsbåden sidder Theresa May i samme båd som et par andre fortalere for Brexit. Symbolismen er indlysende, især for englænderne, der stadig har Titanics forlis som en del af den nationale fortælling.

Der er kommet mange flere forslag end de viste, og det skorter ikke på humoren hos modstanderne, men det er svært at finde alvorlige forslag fra tilhængerne af Brexit. Nu må man se, om Royal Mail ombestemmer sig og alligevel laver et frimærke eller bliver pålagt at lave et, når Storbritannien udtræder af EU. Det bliver nok ikke nogen af de viste.

af Otto Kjærgaard

 

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED