Brevet og frimærkets død i Nepal

Den engelsksprogede avis The Himalayan Times, der udkommer i Nepal, berette en sørgelig historie. På billedet kan man se de tre postkasser, som står foran hovedpostkontoret i Kathmandu. Nr. 1 et til post i Kathmandu by, 2 er post i Kathmandu dalen, og 3 er til udlandspost. Gad vide om farverne er bestemt efter UPUs regler med røde frimærker til indenrigs- og blå frimærker til udenrigspost?

Sådanne postkasse var der tidligere opstillet 72 af i Kathmandu, men nu er der kun 10. Tendensen er den samme overalt i landet, og der berettes endda om postkasse i flere mindre byer, som slet ikke benyttes.

Siden introduktionen af internet og mobiltelefon i Nepal, og kraftigt accelereret efter det store jordskælv, er de lokale helt holdt op med at benytte postvæsenet (det behøver danskerne ikke et jordskælv for at lade være med).

Generalpostdirektoratet i Kathmandu kan meddele, at det nu stort set kun er turister, der skriver breve og kort med frimærker på. Da leveringstiden på et brev i Nepal normal er 15 dag, kan man godt forstå de lokales manglende brug af postvæsnet (mon PostNord har lært af Nepal). Man overvejer derfor kun at opstille postkasser ved lufthavne og hovedpostkontoret, der hvor turisterne færdes. Det næste skridt må vel være at ophøre med at lave frimærker.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvordan kunne de vide det?

Det viste brev fra Odense kan få en til at spekulere på, hvor meget postvæsenet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED