Auktionshuset Hørsholm har opkøbt størstedelen af det konkursramte Lauritz.com

 

Auktionshuset Hørsholm har opkøbt størstedelen af det konkursramte Lauritz.com, ifølge en pressemeddelelse fra de to kuratorer, som er blevet rapporteret af Ritzau.

Køberen er en person ved navn Ib Henrik Rønje, og han har planer om at fortsætte forretningen under navnet Auktionshuset.com.

Ifølge en talsmand, som udtalte sig til Ritzau, vil over 50 medarbejdere fra det tidligere Lauritz.com følge med over i den nye aftale. Disse medarbejdere forventes at blive fordelt på forskellige afdelinger inden for Auktionshuset.com.

Kuratorerne er glade for, at de ved at overdrage virksomheden til Auktionshuset.com har kunnet bevare en del af arbejdspladserne.

Det er blevet nævnt, at fristen for at finde en køber oprindeligt udløb den forrige mandag, men kuratorerne fik fristen udskudt, da forhandlingerne om virksomheden var i gang.

Lauritz.com har en gæld på over 148 millioner kroner, hvoraf de skylder kunderne 50 millioner. Det er fortsat usikkert, om sælgerne vil få deres penge tilbage.

Pressemeddelelsen påpeger også, at konkursforløbet, hvor mange sælgere ikke har modtaget betaling for solgte varer, har forårsaget betydelig skade på brandet “Lauritz,” og denne skade er måske ikke mulig at genoprette.

læs også artiklen her på dr.dk/nyheder

 

Lauritz.com-konkurs kan koste ejerne dyrt

Under denne overskrift bringer Ekstrabladet i dag også en længere artikel om sagen, hvori bladet beskriver den aktuelle situation omkring konkursen af virksomheden Lauritz.com. Selvom Lauritz.com er blevet solgt til Auktionshuset Hørsholm i forbindelse med konkursen, står de tidligere ejere, Bengt og Mette Sundstrøm, over for mulige personlige krav fra kreditorerne.

Kuratorerne har informeret kreditorerne om, at der vil blive igangsat undersøgelser om forløbet op til konkursen, med henblik på at vurdere, om der er grundlag for erstatnings- og omstødelseskrav mod ledelsen og/eller tredje parter. Der er også beskrevet tilgodehavender i Lauritz.com’s interne regnskab, som virksomheden skulle have haft i andre dele af koncernen. Nogle af disse krav rettes direkte mod Bengt Sundstrøms selskaber, herunder Blixtz Holding A/S, der ejede halvdelen af Lauritz.com.

Kuratoren har tidligere udtalt, at nogle kreditorer kan have svært ved at få kompensation, da købesummen for aktiverne efter salget til Auktionshuset Hørsholm ikke er tilstrækkelig til at dække alle kreditorernes krav. I brevet til kreditorerne nævnes det, at det er usikkert, om og i hvilket omfang de usikrede kreditorer vil blive dækket.

Konkursboet modtager stadig anmeldelser fra kreditorer, og der forventes flere krav, da nogle medarbejdere blev opsagt under rekonstruktionen. Kuratorerne er fortsat i gang med at undersøge konkursen og opfordrer potentielle kreditorer og personer med kendskab til aktiviteter relateret til virksomheden til at træde frem.

Læs hvad Ekstrabladet skriver her

 

 

-199D -20T 00M -20S
[/wpdevart_countdown

 

 

 

 

 

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED