AFA Danmark kataloget – det svigter ikke

På trods af omlægningen af Nordfrims katalogudgivelser, så er der et katalog, man kan regne med at kunne købe hvert år – AFA Danmark i farver – nu en moppedreng på omring 700 sider. I fremtiden vil kataloget nok ikke vokse så kraftigt, som det hidtil har gjort, da det efterhånden er få mærker Postnord udgiver, og det sidste frankeringsmærke er allerede udkommet. Det må være op til Færøerne og Grønland at levere volumen, hvis det er en dyd. Faktisk har man i Danmark 2018 kun udgivet 20 mærker.

Når man ser på oplagstallene for nyere danske frimærke, så er de utroligt lave – så lave, at man burde sikre sig både eksemplarer og byttemateriale. Flere udgivelser er tæt på samme oplagstal som den berømte og berygtede Amerikaudgave fra Grønland – mærker der i dag regnes for sjældne og bestemt har en pris. Vil det gå sådan med de nye danske, som mange har forladt, bl.a. fordi de nu ikke kan vaskes af kuverterne – selv om nogle risikerer helbredet med brug af diverse kemikalier for at fjerne den genstridige lim?

Tilbage til kataloget: Flot layout, klare illustrationer, nem at finde rundt i. Den sædvanlige gedigne AFA kvalitet. 27 nye varianter er tilføjet og et større antal flytte fra AFA Special til dette katalog. Interessen for varianter ser ud til at være umættelig, og man henviser også til hjemmesiden http://stamp.porsgaard-larsen.com, som er variantsamlernes paradis.

Prisjusteringer – ja de forekommer, men tag med mindst en skovlfuld salt. Der er for tiden så mange ting, der påvirker priserne på frimærker, at man måske kan bruge priserne til at angive en sjældenhedsgrad for mærkerne, men ikke som vidnefaste priser ved køb og salg.

Som sædvanligt kvalitet for pengene – 310 kr. for den garnhæftede udgave og 360 for udgaven med spiralryg. Nordfrim i Otterup eller nærmeste frimærkehandler leverer omgående.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED