AFA med artig overraskelse

Nu kommer ”bibelen” kun hvert andet år. AFA har bekendtgjort, at man skifter udgivelsespolitik mht. kataloger. I lige år – og det vil sige i år – så udgiver man kun AFA Østeuropa og i ulige år AFA Vesteuropa. Der forlyder inter om årsagen til ændringen, om det måske skyldte overgangen fra to til tre bind for Vesteuropa, som betød forøgede udgifter for samlerne.

AFA Skandinavien vil følge AFA Vesteuropa, så det udkommer heller ikke i år. Det er dog hensigten at udgive Danmarkskataloget hvert år både indbundet som vanligt og med spiralryg til en merpris.

AFA Østeuropa er stadig i to bind, hvilket kan undre, når man betænker, hvorledes mange af de østeuropæiske land sprøjtede udgivelser ud i årene før murens fald. Den trafik med masser af udgivelser er helt overtaget at vesteuropæiske lande i dag.

Samlingen af Østeuropa ser ud til at være stigende, idet det sidst udgivne katalog, Østeuropa 2017, for længst er udsolgt. Som noget ny lancerer man også, at købere af et katalog automatisk får adgang på www.nordfrim.dk til online kataloget dækkende Danmark, Skandinavien Øst- og Vesteuropa med alt i farver – dog kun udgivelser fra 1.10. 2010.

AFA meddeler, at der er foretaget en del prisjusteringer. Her skal man dog huske på, at købs- og salgspriser er to vidt forskellige ting, og ikke mindst at kvalitet er helt afgørende for prisen både opad og nedad i forhold til de noterede priser.  Den pris, der ikke ændrer sig, er prisen på 480 kr. pr. bind, men så har man også et gedigent katalog med gode klare illustrationer og for mange ikke mindst – et katalog på dansk. Kan købes hos Nordfrim, frimærkehandler eller nærmeste boghandel – hvis en sådan findes.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvordan kunne de vide det?

Det viste brev fra Odense kan få en til at spekulere på, hvor meget postvæsenet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED