Årets EUROPA Frimærke

Hvert år er der nu gennem mange år blevet udgivet et EUROPA mærke fra en række samarbejdende postvæsner. Der har hvert år været et bestemt fælles tema, og i år var temaet borge. Nu er det ikke alle lande. der har borge. så kreativitet har været stor, specielt hvad angår vinderen.

Efter afstemning blev det finske bidrag kåret som vinder. Hvis man ikke har en borg. man kan prale af, så må det valgte forslag med en sneborg siges at være fundet godt på. Detaljerne og udførelsen og især farverne er særdeles smukt udført, især den smukke himmel i baggrunden.

Andenpladsen blev delt mellem Åland og Italien. Her er der tale om regulære borge, men igen udført i et smukt design, selv om de er vidt forskellige i udførelsen. Ålands viser borgen Kastelholm i et smukt vinterbillede. Det Italienske Castello Scaligero, en af de mange majestætiske borge, man finder i Italien. Bemærk stilen med at bruge frimærket helt til kanten. På frimærker med kant går op mod 1/3 af billedet bare til hvidt papir.

  

På den ærefulde tredjeplads kom Lichtenstein med en serie på to mærker, det ene som ventet den borg, der er svær at overse, når man kører igennem Lichtenstein: Borgen i hovedstaden Vaduz. Det andet viser Gutemberg Borgen.

   

Det er helt rart at se, at der stadig laves smukke og samleværdige frimærker rundt omkring i verden, frimærker, der er karakteristiske for det land, de stammer fra, og er værdige repræsentanter for landet.

af/Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvordan kunne de vide det?

Det viste brev fra Odense kan få en til at spekulere på, hvor meget postvæsenet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED