Ukrainestøtte

Den 25. februar er som bekendt årsdagen for Ruslands invasion i Ukraine. Ukraine har ”mindet” det ved at udsende et miniark, hvor teksten er både på Ukrainsk og på engelske. Ikke uventet er sloganet ”FREE UNBREAKABLE INVINCIBLE”. De tager absolut munden fuld, når de skriver ”uovervindelig”, som er det sidste ord i sloganet. Det vil de nok ikke være uden massiv hjælp fra andre lande.

Motivet minder alt for meget om krigen, og mon ikke den viste bygning skulle være teatret i Mariopol? Forhåbentlig bliver det et miniark om fred næste gang.

Mest omtalt i medierne er våbenhjælpen, men man kan hjælpe på andre måder. I en krig er der andre ting, som bør støttes, nemlig de civile. Tidligere har Danmarks udgivet støttefrimærker, hvor der var lagt et tillæg på mærkets pris, som så gik til støtte for et velgørende formål jvf. Ungarnshjælpen fx.  Det sker ikke mere, og blev efter sigende standset pga. den ringe brug af frimærker og dermed også det ringe beløb, der blev genereret.

Frankrig har gjort det i forbindelse med krigen i Ukraine, idet de har udgivet et mærke med en tillægsværdi, som via  Røde Kors går til hjælp for de civile i Ukraine. Nu da Danmark ikke laver noget lignende, kan man både støtte sin hobby og Ukraine ved at købe mærkerne, som er til salg ved Nordfrim. Miniarket koster 33 kr., så der vil formodentlig blive et pænt overskud til Ukraine, hvis man undlader at bruge det.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvordan kunne de vide det?

Det viste brev fra Odense kan få en til at spekulere på, hvor meget postvæsenet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED