Skulle det være et Søllested mærker?

Auktionshuset Bruun Rasmussen er gået over til kun at holde en regulær auktion årligt, og den kommer tirsdag den 14. november. Kataloget er udkommet, og man kan også finde auktionen på bruun-rasmussen.dk.

808 lots udbydes og kataloget er usædvanligt flot med farvebilleder af alle enkeltlots. De kan desuden beses på den kommende Nordia udstilling Vejle i denne weekend, hvis man vil se dem i virkeligheden.

Ikke underligt er hovesalget Dansk Vestindien, nu da det er 100 år siden, de blev solgt. En række flotte og kostbare enkeltlots sælges, og som et særligt clou sælges en række originaltegninger og udkast af P. V. Jensen-Klint af de Vestindiske frimærker. Disse har aldrig før været på markedet. 

Ellers er auktionen et eldorado af klassiske lots, – se fx det store antal 2RBS, der udbydes. Samlinger og realisationer af store partier har ofte en særlig stor opmærksomhed, og her er der noget for enhver pengepung. En næsten komplet samling Danmark fra begyndelsen til 1999 starter på kun 15.000 kr. Samlere af mere eksotiske land som fx Thailand og Kina kan med fordel kigge forbi.

Lidt mere, nemlig 25.000 kr. – er startprisen for det smukkeste af de utakkede ’Søllested mærker’. Ikke alene har det flotte rande, men et stempel, der sidder lige, hvor det skal. Pænere kan det ikke gøres. Mærkerne opstod ved en tilfældighed, da posthuset i Søllested på Lolland fik tilsendt et ark, hvor mærkerne var takket. Den pligtopfyldende postmester fandt saksen frem og klippede mærkerne ud og klagede så over den dårlige takning, som gjorde arbejdet besværligt på posthuset. Læs den spænde historie, som næsten er en krimi på http://norbyhus.dk/artiklermm/olsen/kap1.html.

Bruun-Rasmussen har formået at stable en forrygende flot auktion på benene og det blive spændende at se hvad og hvor meget, der realiseres. Kvalitet ser ud til at sælge godt.


af/Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED